Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πως συνδεουμε ενα κομπιουτερ/λαπτοπ στην τηλεοραση ευκολα και απλα

Εχεις μια ταινια στον υπολογιστη σου και θες να την δεις στην μεγαλη οθονη της τηλεορασης σου .
Εχεις επισης καποιες φωτογραφιες που θα ηθελες να δειτε ολοι μαζι στην τηλεοραση .
Αυτοι και αλλοι πολλοι λογοι μας κανουν να θελουμε να συνδεσουμε τον υπολογιστη μας με την τηλεοραση μας και να προβαλλουμε εκει οτι βλεπουμε στην περιορισμενη απο μεγεθος οθονη του υπολογιστη.
Ας δουμε καποιους τροπους που μπορουμε να το επιτυχουμε αυτο :
Το πρωτο που θα πρεπει να κοιταξουμε ειναι τι ειδους θυρες υπαρχουν στην τηλεοραση μας και στο κομπιουτερ αντιστοιχα ωστε να επιλεξουμε το καταλληλο καλωδιο . Στην πρωτη εικονα βλεπουμε θυρες που μπορει να υπαρχουν σε εναν υπολογιστη ενω στην δευτερη εικονα θυρες σε μια τηλεοραση .


Να σημειωσουμε στο σημειο αυτο οτι την καλυτερη σε ποιοτητα συνδεση προσφερει το HDΜΙ και αν η τηλεοραση μας και ο υπολογιστης μας διαθετουν θυρα HDMI τοτε θα ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησουμε αυτη την συνδεση ,
Αν θελουμε να βαλουμε σε σειρα τη συνδεση τηλεορασης με κομπιουτερ και αυτο γινει απο την ανωτερης ποιοτητας συνδεση εως την χαμηλοτερη , θα λεγαμε οτι εχουμε τα εξης :
HDMI
DVI (digital video interface)
VGA(Video Graphics Array)
S-Video
RCA

Αφου λοιπον επιλεξουμε το καταλληλο καλωδιο , τοτε ειμαστε ετοιμοι να προχωρησουμε στο επομενο βημα το οποιο ειναι να συνδεσουμε πλεον το κομπιουτερ μας με την τηλεοραση μας .
Να σημειωσουμε στο σημειο αυτο οτι υπαρχουν ανταπτορες που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και να μετατρεψουμε καποιες συνδεσεις οπως ας πουμε αν ο υπολογιστης μας δεν διαθετει θυρα HDMI αλλα διαθετει DVI ,τοτε μπορουμε να χρησιμοποιησουμε εναν ανταπτορα HDMI σε DVI .
Να σημειωσουμε επισης οτι για να δουλεψει ο ηχος στις συνδεσεις DVI , VGA και S-VIDEO , χρειαζομαστε ενα ξεχωριστο καλωδιο ηχου απο την υποδοχη ακουστικων του υπολογιστη , στην υποδοχη ηχου της τηλεορασης.
Τωρα πλεον , γνωριζοντας ολες τις παραπανω πληροφοριες και εχουμε κανει την συνδεση μας , επιλεγουμε στην τηλεοραση μας την εισοδο που εχουμε συνδεσει και μπορει να ειναι  HDMI 1 , AVI 1 , αναλογα με τα καλωδια που εχουμε συνδεσει .
Αν εχουμε κανει σωστα τα παραπανω , η τηλεοραση μας θα πρεπει τωρα να δειχνει οτι δειχνει και η οθονη του υπολογιστη μας .
Τελος θα σημειωσουμε οτι αν ο υπολογιστης δεν αναγνωριζει την συνδεση , θα πρεπει να συνδεσουμε την τηλεοραση μας πριν ανοιξει ο υπολογιστης μας .
Επισης αν η εικονα μας ειναι παραμορφωμενη , θα πρεπει να αλλαξουμε την αναλυση στον υπολογιστη μας ωσπου να βρουμε την καταλληλη αναλυση στην τηλεοραση μας .

6 σχόλια:

  1. Πολυ απλο και χρησιμο.
    Ευγε για την πληροφορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα με αυτό το θέμα... Εγώ χρησιμοποιούσα HDMI και ξαφνικά δεν μου βγάζει την επιλογή ''σύνδεση στο προβολέα'' . Μπορείτε να βοηθήσετε; Μήπως έχει σβηστεί κάποιος από τους drivers; Όσο για τα vga,s-video,rca ΔΕΝ.......!!! Μεταφέρουν μόνο εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γνωριζουμε το λειτουργικο που χρησιμοποιειτε καθως και αν εχετε λαπτοπ η σταθερο υπολογιστη αλλα αν εχετε windows 7 δειτε αυτο : http://windows.microsoft.com/el-gr/windows7/connect-to-a-projector
    Αν εχετε windows 8 , 8.1 δειτε αυτο : http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/how-connect-multiple-monitors
    Να σημειωσουμε επισης οτι για να δουλεψει ο ηχος στις συνδεσεις DVI , VGA και S-VIDEO , χρειαζομαστε ενα ξεχωριστο καλωδιο ηχου απο την υποδοχη ακουστικων του υπολογιστη , στην υποδοχη ηχου της τηλεορασης. (καρφι σε καρφι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω λάπτοπ και συγκεκριμένα το acer aspire 5930g. kai ta 7αρια. Ευχαριστώ πάντως, θα το κοιτάξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίποτα... το κατέβασα ( έσβησα το προηγούμενο ) το εγκατέστησα ,και δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή